Wednesday, May 25, 2022

TÜRKİYE’NİN NATO VE BAŞKA BATI-AVRUPA KURUMLARINDAKİ ÜYELİYİ VE YERİ TARTIŞILMAYA AÇILMAMALIDIR

TÜRKİYE’NİN NATO VE BAŞKA BATI-AVRUPA KURUMLARINDAKİ ÜYELİYİ VE YERİ TARTIŞILMAYA AÇILMAMALIDIR

MHP lideri Bahçeli’nin Türkiye’nin NATO’dan çıkmasını önermesi dargörüşlülük, tarihi yanlış, Türkiye’nin milli çıkarlarına ters, ve Türk Dünyası’nın geleceyine karşıdır; Türk Dünyası’nın yarısını kendi işgalleri altında tutan Rusya, İran ve Çin’in Türkiye’yi Batı, Avrupa, AB ve çağdaş medeniyetten koparma ve karşı karşıya getirme sinsi planlarına hizmet ediyor. Bu konunun telaffuz edilmesi bile, Avrupa’da var olan Türkiye düşmanlarının (Fıransa, Yunanistan, Ermenistan, Kıbrıs Rum kesimi, ....) elini güçlendirmiştir.

NATO’dan çıkmayı dile getirmek “Oğru yadına taş salmak” misali, son derece yanlış bir taktiktir. Artık Türkiye düşmanı resmi merkezlerde Türkiye’nin NATO’dan atılması çekinmeden tartışılmaya açıldı ve bu atılmaya yeni gerekçeler sunuldu. Gerçi MHP, İslamcıların çoğu ve Avrasiyacıların hepsi bunu taktik olarak ileri sürmüyorlar, belki bu söylem onların totaliter Avrasiyacılığa bağlılığı ile Avrupa kökenli liberal demokrasiye olan nefretlerinden kaynaklanıyor. Oysa Türkiye’nin NATO, AB, Avrupa Konseyi gibi kurumlarla olan bağları, onu Ortadoğu geri kalmışlığından kurtaran en önemli etkendir.

Bu etken olmazsa Türkiye de hızla totaliter, İslamcı, ve benzerleri geri kalmış rejimlere kayabilir. Nasıl ki son yıllarda bu Arvupa’dan kopmalar sürece bile dönüştü. Eurovision’a katılmama bunun bir örneyidir. Bu süreç önlenemezse sırada Avrupa Konseyi’nden çıkma, AB adaylığını geri çekme, ve Türkiye düşmanlarının (İran, Fıransa, Yunanistan, Ermenistan, Rusya, ... nın) istediyi gibi NATO’dan çıkma vardır.

Ayrıca Türkiye NATO dayanışması adına NATO ülkelerinden kendine uygulanan askeri ambargonun kaldırmalarını istediyi, ve de Rusyanın Ukraynaya saldırıp işgal ettiyi bir dönemde, kendisinin NATOdan çıkmayı ortaya atması, prestijini yerle bir eden, en basit ifade ile derin bir gaflet sonucudur.

Türkiye Avrupa ve Batı kurumlarından çıkarak meydanı Türk düşmanlarına boş bırakmak ve bütün Batı ve Avrupayı Türk karşıtlığna itmek yerine, tam tersine bütün Batı ve Avrupa kurumlarına girip onlarda başat rol oynayarak, Batı ve Avrupa cehpesini içeriden bölmek ve Türkiye düşmanlarını kendi kalelerinde zayıflatmak ve etkisizleştirmek politikasını izlemeledir. Buna da fazlasıyla hakkı vardır. Türkiye Cumhuriyeti bir Avrupa devleti olan Osmanlı İmparatorluğunun devamıdır .....

No comments:

Post a Comment