Tuesday, November 15, 2016

Erkin yıxımıارک‌ين ييخيمي

ارک‌ين ييخيمي

تاريخي اثه‌رله‌ر، بينالار و ياپيلارا اؤزه‌نسيزليک، ياسال اولاراق سوچ ساييلماليدير. اونلاري بيله‌ره‌ک ييخماق و داغيتماق دا اينسانليغا قارشي سوچ و ساواش دؤنه‌مينده ايسه ساواش سوچو ساييلمالي و ان آغير بيچيمده جزالانديريلماليدير.
منيم چاتيم آديندا بير وئبلاقيم واردي. اورادا يوزله‌رجه اؤرنه‌ک واردير. تورک تاريخي ياپيلاري ييخماق، يوز ايلده‌ن آرتيقدير کي ايران دئوله‌تينين رسمي سيياسه‌تي و تورک تاريخي و تاريخي ميراثيني سيستئماتيک اولاراق سيلمه پروژه‌سينين بير پارچاسيدير. تبريزده‌کي ارک ده بو تورک تاريخي ميراثلاردان بيري و ان سمبوليک اولانيدير.
تورک تاريخي ميراث و بينالاريني بيره‌ر بيره‌ر و قولايليقلا تخريب ائده‌بيلمه‌له‌رينين بير نده‌ني ده، خالقين بيلگيسيزليک و دويارسيزليغينا اک اولاراق، تشکيلاتسيزليقدير. مئعمارلار اوداسي اولسايدي، يا دا دوغرو دوزگون شهه‌ر شوراسي، قامو اويو اولوشدوراراق و خالقي دا حره‌که‌ته گئچيره‌ره‌ک، ائتگين بيچيمده بو ييخيما ائعتيراض ائديپ اونو دوردورابيله‌ري ....

Erkin yıxımı

Tarixi eserler, binalar ve yapılara özensizlik, yasal olaraq suç sayılmalıdır. Onları bilerek yıxmaq ve dağıtmaq da insanlığa qarşı suç ve savaş döneminde ise savaş suçu saylmalı ve en ağır biçimde cezalandırılmlıdır.
Menim çatım adında bir véblaqım vardı. Orada yüzlerce örnek vardır. Türk tarixi yapıları yıxmaq, yüz ilden artıqdır ki İran dévletinin resmi siyaseti ve Türk tarixi ve tarixi mirasını sistématik olaraq silme projesinin bir parçasıdır. Tebrizdeki Erk e bu Türk tarixi miraslardan biri ve en sembolik olanıdır.
Türk tarixi miras ve binalarını birer birer ve qolaylıqla texrib édebilmelerinin bir nedeni de, xalqın bilgisizlik ve duyarsızlığına ek olaraq, teşkilatsızlıqdır. Mémarlar Odası ya da doğru düzgün Şeher Şurası olsaydı, qamuoyu oluşduraraq ve xalqı da herekete géçirerek,, étgin biçimde bu yıxıma étiraz édip onu durdurabilerdi .....


No comments:

Post a Comment