Saturday, September 5, 2020

جمهوری آزربایجان باید به طور رسمی خواستار اخراج فرانسه از گروه مینسک شود.


جمهوری آزربایجان باید به طور رسمی خواستار اخراج فرانسه از گروه مینسک شود.

مئهران باهارلی

فرانسه که مدت‌هاست به پایگاه اصلی تورک‌ستیزی در اوروپا و غرب تبدیل شده است، اکنون نیز بر خلاف روح پیمان ناتو به تهدید علنی و جنگ‌افروزی بر علیه تورکیه عضو دیگر ناتو، فتنه‌انگیزی در قبرس بر علیه صلح و بر خلاف قوانین بین الملل در حالی که دارای هیچ‌گونه حق و موضع گارانتور در مساله‌ی قبرس نیست، با ذهنیت جنگ‌های صلیبی و پیمان امپریالیستی سئور به دسیسه‌پردازی در لیبی و سوریه و عراق و فرستادن کشتی‌ و زیردریایی‌ جنگی به شرق مدیترانه و .... مشغول است.

فرانسه بر علیه ملت تورک ما هم، در تاریخ معاصر، از اختراع هویت استعماری آزری در اواخر قرن نوزده گرفته تا تحریک و تسلیح جیلوهای آسوری و کومیته‌چی‌های ارمنی در سال‌های جنگ جهانی اول، سپس تبدیل شدن به پایگاه جهانی گروه‌های تروریست ارمنی داشناک‌سوتیون و آسالا و گروه‌های تروریست کورد پ‌ک‌ک و حزب دموکرات کوردستان و .... آشکارا و همواره موضع دشمنانه گرفته است. در مساله‌ی قره‌باغ و اشغال دیگر مناطق جمهوری آزربایجان نیز، فرانسه متحد و مشوق قوای اشغال‌گر و الحاق‌طلب ارمنی است.

جمهوری آزربایجان، بویژه در سایه‌ی اتفاقات و مواضع کینه‌توزانه و ضد تورک اخیر فرانسه، باید به موضع منفعل خود پایان دهد و در حمله‌ای دیپلوماتیک، به طور رسمی خواستار اخراج فرانسه از گروه مینسک شود. زیرا فرانسه بی طرف نیست، بلکه طرف گرفته و بخشی از مشکل است و بنابراین نمی‌تواند به عنوان میانجی در گروه مینسک حضور داشته باشد. در معضل قاراباغ، فرانسه برای بازی کردن، دیگر دارای هیچ نقشی نیست. (عضویت فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل هم بی معنی است و باید خاتمه یابد).

Azerbaycan Cumhuriyeti, resmi olarak Fransanın Minsk grupundan ihracını talep etmelidir.

Méhran Baharlı

Fransa uzun süredir Avrupa ve Batıda Türk düşmanlığının ana üssüne dönüşmüştür. Şimdi de Nato müttefiklik ruhuna aykırı olarak, Natonun başka bir üyesi olan Türkiyeye karşı savaş tehditleri savurmakta, Kıbrısta uluslararası hukuka aykırı olarak ve garantör statüsüne sahip olmadığına rağmen barışa karşı provokasyonlar yapmakta, Haçlı Savaşları ile Sevr Anlaşması kafasıyla Doğu Akdenize Savaş uçakları ile denizaltılar göndermekte; Libya ve Suriye ve Irakta komplolar üretmektedir.

Fransa Birinci dünya savaşı yıllarında Cilo Süryanilerle Komiteçi Ermenileri tahrik ve silahlandırmada, daha sonra terörist Ermeni Daşnaksütyün, ASALA; PKK ile Kürdüstan Demokrat Partisi ve diğer Kürt terörist gurupları barındırması ve onların ana üssüne dönüşmesi, .... olaylarında yakın tarihte hep ve açıkça bizim Türk halkımıza karşı düşmanca tavırlar sergilemiştir.

Karabağ ve Azerbaycanın başka bölgelerinin işgali sorununda da Fransa işgalci Ermeni güçlerin müttefik ve destekleyicisidir. Azerbaycan Respublikası özellikle Fransanın son dönem Anti Türk davranışlarını göz önünde tutarak, kendi edilgen tutumuna son vermeli ve diplomatik bir atakta, resmen Fransanın Minsk Grupundan ihracını talep etmelidir. Çünkü Fransa taraflı ve sorunun bir parçasıdır. Dolayısıyla Minsk grupunda arabaulucu olarak yer alamaz. Fransanın Karabağ sorununda oynayacak bir rolü kalmamıştır. (Fransanın BMTnin Güvenlik Konseyi üyeliği de anlamsızdır ve son bulmalıdır)



No comments:

Post a Comment