Saturday, September 23, 2023

ABD’DE TÜRK DÜŞMANI SENATÖR MENENDEZ VE EŞİ ARSLANIAN’IN RÜŞVET ALMA SUÇLAMALARI

ABD’DE TÜRK DÜŞMANI SENATÖR MENENDEZ VE EŞİ ARSLANIAN’IN RÜŞVET ALMA SUÇLAMALARI

ABD’de Türkiye, Azerbaycan ve Türkik dünyasının baş düşmanlarından olan Demokrat Partili Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian, Cuma günü New York Güney Bölgesi savcılığı tarafından yüzbinlerce dolar rüşvet almakla suçlandı. Ardından Menendez dava çözülene kadar Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanlığı görevinden geçici olarak istifa etti.

ABD’de nerede Türkiye, Azerbaycan ve Türkik dünyasına karşı bir girişim ve düşmanca bir tavır varsa Ermeni, Yunan ve Rum ajanı gibi çalışan Menendez ve Lübnan Ermenisi eşi hep orada olurlar.

1-Menendez New Jersy eyaleti senatörüdür. New Jersy ABD’de en çok Türkiyeli barından eyalet, ve en çok Müsülman barından üç eyaletten biridir (öteki ikisi New York ve Illinois). Bu eyaletten Menendez gibi bir Türk ve Müsülman düşmanının sürekli senatör seçilmesi eyalette yaşayan Türkler ve Müsülmanların kendi toplumları ve geldikleri ülkelerin çıkarları ile ilgili bilinçli, organize, mobilize ve ABD siyasetine entegre olmadıklarını gösteriyor.

Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyetlerinin ABD ve New Jersy’deki Türk ve Müsülman toplumlarını kendi lobileri gibi harekete geçirmede üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu şu ana kadar yapmadıkları ortadadır.

2-Menendez ve eşi Arslanian ABD’deki Ermeni, Yunan ve Rum lobilerinin en önemli isimlerindendirler. Onların lobicilik faaliyetlerinin kuşkusuz Ermenistan ve Yunanistan, Ermeni ve Yunan siyasileri ve işadamları ile rüşvet dahil yasal olmayan yolsuzluk boyutları da vardır.

Bu yolsuzlukları ortaya çıkarmak ise ilk başta Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyetleri ve bunların Dışişleri Bakanlıkları ile araştırmacı jurnalistlerinin görevidir. Görülen, bunlar bu konuda da gereken duyarlılık ve proaktivliyi göstermemişlerdir. 

No comments:

Post a Comment