Thursday, November 10, 2022

TÜRKİYE’NİN İRAN İŞİNE KARIŞMASI GEREKİYOR

 TÜRKİYE’NİN İRAN İŞİNE KARIŞMASI GEREKİYOR

Azerbaycan Respublikası mediyasının son dönemde İran’daki Türklerin (Batı Oğuzların) Azerbaycan kısmında yaşayan bölümü ile açıkça ilgilenmesi, olumlu bir gelişme ise de, ciddi bir mesele deyildir, daha çok propaganda amaçlıdır, bir az da kendini teskin etmek aracıdır. Azerbaycan Respublikası’nın İran’da her hangi bir anlamda her hangi bir müdahaleye gücü yoktur.

İran’da yaşayan Türk halkının (Batı Oğuzların) tek bir millet halinde birleşip önemli ve belirleyici bir siyasi oyuncuya dönüşmesi için, bu işe Türkiye’nin karışması gerekir. Bu olmazsa olmazdır. Birinci Dünya Savaşı’nda olduğu gibi ki İran’daki Türkler Horasan’dan Huzistan’a, Kirman’dan Batı Azerbaycan’a, Hemedan’dan Fars’a, Save’den İsfahan’a hepsi; Sünnisi, Şiisi, Aliallahisi, Bâbisi, Kacarı ve Mollası ve laiki … ilk önce İttihad-ı İslam’a yüz getirdiler, sonra Osmanlı Sultanı’nın Rusya - İngiltere – Fıransa’ya karşı ilan ettiyi cihad’a koşuldular. Oluşan bu birliktelik ve birgelik ile İran’da olan bitenleri kendi haline bırakırsa bunların Türk düşmanı Batı ve Haçlılarca yönetilip Osmanlı’nın milli çıkarları hatta varlığını tehdit edeceyini anlaması sonucunda, Osmanlı doğrudan Kafkasya ve İran’a girerek buralarda birer Türk devleti kurdu.

Günümüzde Türkiye de er geç bu konuma gelecektir ve bundan başka yapacak bir şeyin olmadığını anlayacaktır. Özellikle İran’ın Fars hakimiyeti, hem şu anki Fars Şii İslamcılar, Hem de iktidara gelmekte olan seküler Farsların aşırı derecede Türk düşmanı olmalarını, Batı destekli Kürtlerin İran’da sayıları ile orantısız biçimde - İrak ve Suriye’deki gibi - güç kazanmakta olduklarını, ve Türkiye’nin doğusunda Batı Azerbaycan ili’nde büyük bir PKKistan yaranmakta olduğunu anlaması ile…

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Rusların uydurduğu Azerbaycancılık ideolojisi ve milli kimliyi İran’daki Türk halkında (Batı Oğuzlarda) hem Türklük bilincini yok etti, hem de onların  bir daha tek millet olarak birleşmesini, olanaksız deyilse bile, çok güç bir hale getirdi. Azerbaycancılık ideolojisi ve kimliyi İran’da yaşayan Türk halkını, buna Azerbaycan bölgesinde yaşayanlar da dahildir, asla bir güc merkezine dönüştüremez. Zaten Azerbaycancılık bir seçkinler projesidir ve Türk halkı katında hiç bir zaman benimsenmemiş, bundan sonra da kabul görmez….

Bugün İran’da yaşayan Türk halkının tek çıkış yolu, bu ülkedeki Türk aydınlar ve Türk düşünürlerin Türkiye’nin İran tarafından tehdit edildiyi gerçeyini Türkiye’ye anlatarak, onu Osmanlı gibi yeniden İran Türklerinin hamisi ve garantörüne dönüşmeye ve bu doğrultuda kendi yumuşak güç ve gerekirse sert gücünü kullanmaya teşvik etmektir.

İslam Cumhuriyeti zayıfladıkça ve Batı destekli anti Türk laik Fars - Kürt milliyetçiler güc kazandıkça, İran’da yaşayan Türkler ve Türkiye’nin, Azerbaycan ve Türkmenistan respublikaları ile istişarede bulunarak, İran’daki Türk topraklarını acilen kurtarmaktan, hızla ve ansızın Türk bölgelerinde - Türkiye’nin örtülü ve açık yardımları ile - kendi bölgesel milli devletlerini kurmaktan (Kıbrıs’ın kuzeyi, hatta Gagavuzyeri gibi), başka bir seçenek ve yolları kalmayacaktır.

Buna göre de biz Azerbaycan Respublikası’ndan daha çok, Türkiye’ye Türkiye’nin İran’ı kendi haline ve Batılıların insafına bırakırsa doğusunda Türkiye’yi mahv etmek isteyen kocaman bir Pers imparatorluğu kurulacağı ve Batı Azerbaycan ili’nin de hızla Kürdüstan – PKKistan’laşmakta olduğunu kavramasına yardımcı olmalıyız.

Azerbaycan Respublikası ile ilgili bizim ilk önceliyimiz ise, onun uydurma ve anti Türk ve koloniyal Azerbaycan milli kimliyi (Türk milli kimliyi yerine), Azerbaycan vatanı (Türkili vatanı yerine), Azerbaycan Tarihi (Türk ve Türkili tarihleri yerine), ve Türk düşmanları ile Paniranistleri İran’da yaşayan Türk halkına (Batı Oğuzlara) milli şahsiyet ve milli tarih ve millet ve vatan ve milli kimlik diye dayatmaktan vaz geçmesini sağlamak olmalıdır. Bu, Azerbaycan Respublikası’nın İran’da yaşamakta olan Türk milleti’ne (Batı Oğuzlara) edebileceyi en büyük hizmettir.


İLGİLİ LİNKLER:

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ’NİN ÜST DÜZEY DİPLOMATI: TÜRKLER ALÇAK VE ŞEREFSİZDİRLER. ERDOĞAN MÜNAFIK VE TÜRKİYE DEVLETİ KÖTÜ BİR HAYVANDIR. TÜRKLER ERMENİLERİ SOYKIRIM YAPMIŞ, ŞİMDİ DE KÜRTLERE BOMBA YAĞDIRIYOR.

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/iran-islam-cumhuriyetinin-ust-duzey.html

İRAN’IN FARS-Şİİ DERİN DEVLETİ SÖZCÜLERİNDEN RÂİFİPÛR: İRAN, TÜRKİYE ALEVİLERİNİ ÖRGÜTLEMELİ VE KULLANMALI; ERDOĞAN’IN İRAN’IN SABRININ TÜKENDİYİNİ ANLAMASINI SAĞLAMALI

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/02/irann-fars-sii-derin-devleti.html

KASIM SÜLEYMANİ’NIN TÜRK, TÜRKİYE, OSMANLI VE SELÇUKLU KARŞITI SÖZLERİ

http://sozumuz1.blogspot.com/2023/01/kasm-suleymaninin-turk-turkiye-osmanl.html

İRAN’DAN ERMENİSTAN’A UYARI: SOYKIRIM İDDİASINDAN VAZ GEÇMEYİN, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYİN

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/04/irandan-ermenistana-uyar-soykrm.html

İRAN’DA BULUNAN TÜRKİK MİLLETLER, YURTLARI, VE BUNLARIN ÖZADLANDIRMALARI İLE MİLLİ BAYRAKLARI

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/06/iranda-bulunan-turkik-milletleri.html

İRAN’DA YAŞAMAKTA OLAN TÜRK HALKININ İRAN DEVLETİ’NDEN TALEP ETTİĞİ KISA VE ORTAVADELİ İSTEKLER

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/iranda-yasamakta-olan-turk-halkinin.html

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, (İRAN, AFGANİSTAN, İRAK, SURİYE’DE) YAŞAYAN TÜRKLERİN KENDİ FEDERE DEVLETLERİNİ KURMALARINA DESTEK VERMELİDİR

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/05/turkiye-cumhuriyeti-iran-afganistan.html

TÜRKİYE’NİN İRAN İŞİNE KARIŞMASI GEREKİYOR

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/turkiyenin-iran-isine-karismasi.html

TÜRKİYE DİYANETİ’NDE ALEVİ, CAFERİ, HIRISTIYAN VE MUSEVİ BİRİMLERİNİN KURULMASI ÖNERİSİ

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/10/turkiye-diyanetinde-alevi-caferi.html

تورکییه‌نین ایران‌ ایشی‌نه قاریشماسی گه‌ره‌کیر

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/blog-post_72.html

عشق يک طرفه‌ی تورکيه به ايران فارسی-پارسی

https://sozumuz1.blogspot.com/2018/04/blog-post_17.html

تورکييه جومهوريتی و ايران تورک‌له‌ری

http://sozumuz1.blogspot.com/2017/10/blog-post_57.html

ملل تورکیک ساکن در ایران، خودنام‌گذاری ملی، مناطق ملی و پرچم‌های ملی آن‌ها

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/07/blog-post_83.html

ایران‌دا بولونان تورکیک ملت‌له‌ر، یورت‌لاری و بونلارین اؤز-ایچ‌آدلاندیرمالاری ایله ‌میللی بایراق‌لاری

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/07/blog-post.html

No comments:

Post a Comment