Saturday, September 3, 2016

اولايلار دوغرو يؤنده ايله‌رله‌يير Olaylar doğru yönde ilerleyir


اولايلار دوغرو يؤنده ايله‌رله‌يير

منجه اولايلار دوغرو يؤنده ايله‌رله‌يير. اصيل سورون اولان «تورک -فارس چکيشمه‌سي» مئدييا و قامو اويو- افکار عمومي‌يه - نه قده‌ر چوخ يانسيديلسا و گونده‌مين يوخاري مادده‌سيني اولوشدورسا، سورونون چؤزومو ده او قده‌ر ياخينلاشاجاقدير. بو آچيدان قاضي‌پور تورک خالقي و دئموکراسي‌يه، بيلينجلي و يا بيلينجسيز، خيدمه‌ت ائدير...

صيرف بو کي مجليسده «تورک» آديندا بير فيراکسييونون قورولماسي دوشونجه‌سي اورتايا آتيليپ، اؤزو اولوملودور. چونکو دئوله‌تين رسمي ايدئولوژيسي ايراندا تورک آديندا بير ائتنيک و ميللي قوروپون وار اولماماسي تئزي اوزه‌رينه قورولموشدور. بو آچيدان قاضي‌پور، ياخشي و يا پيس، «تورک -فارس مساله‌سي»ني يئنيده‌ن آلوولانديراراق ايران دئوله‌تينين ميللي تمه‌ليني سورقولاماغا آچميش و سارسيتميشدير.

Olaylar doğru yönde ilerleyir

Mence olaylar doğru yönde ilerleyir. Esil sorun olan Türk-Fars çekişmesi médiya ve qamuoyu, efkari umumiye, ne qeder çox yansıdılsa ve gündemin ilk maddesini oluşdursa, sorunun çözümü de o qeder yaxınlaşacaqdır. Bu açıdan Qazipur Türk xalqına ve démoķrasiye, bilincli veya bilincsiz, xidmet édir.

Sırf bu ki Meclisde Türk adında bir fıraķsiyonun qurulması düşüncesi ortaya atılıp, özü olumludur. Çünkü dévletin resmi idéolojisi İranda Türk adında bir étnik ve milli qurupun var olmaması tézi üzerine qurulmuşdur. Bu açıdan Qazipur, yaxşı veya pis, Türk-Fars meselesini yéniden alovlandıraraq İran dévltinin milli temelini sorqulamağa açmış ve sarsıtmışdır.

No comments:

Post a Comment