Thursday, October 19, 2023

TÜRKİYE “AZERİ” VE AZERBAYCAN RESPUBLİKASI “AZERBAYCANLI” UYDURUK VE SÖMÜRGECİ ADLARI KULLANMAYA RESMEN SON VERMELİDİRLER.

 

TÜRKİYE “AZERİ” VE AZERBAYCAN RESPUBLİKASI “AZERBAYCANLI” UYDURUK VE SÖMÜRGECİ ADLARI KULLANMAYA RESMEN SON VERMELİDİRLER.

 

Ukrayna devleti “Moldoven Halkı” ve “Moldoven Dili” – “Moldovence” terimlerini bundan sonra kullanmayacağını, böyle bir şeylerin var olmadığını resmen bildirdi.[1] Gerçekten de Moldoven milleti ve Moldovence Soyvetlerin Moldova Cumhuriyeti başta olmak üzere işgal ettiyi topraklarında yaşamakta olan Romenlerin milli kimliklerini yok etmek için uydurduğu sömürgeci ad ve milli kimliklerdir.

İran’da dört Türkik millet yaşamaktadır. Bunlar “Türk” (Batı Oğuzlar), “Türkmen” (Doğu Oğuzlar), “Halaç” ve “Kazak”lardan oluşmaktadır. Paniranism, İran devleti ve Haçlı Avrupa İran’da yaşamakta olan ve bu ülke nufusunun görece çoğunluğunu oluşturan “Türk” halkının varlığını inkar ediyor, bu doğrultuda onun milli ve özadlandırması (endonym'i) olan “Türk”ü kullanmamaya ve silmeye özen gösteriyor. Türk halkının Azerbaycan bölgesinde yaşayan küçük bölümünü ise, Azeri ve Azerbaycanlı ve dilini Azerice ve Azerbaycanca adlandırıyor.

Acı gerçek, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyetinin de bu Paniranist ve Haçlı anti Türk yaklaşıma uyumlu hareket etmeleridir. Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti ısrarla İran’da yaşayan “Türk milleti”ni (Batı Oğuzları) onun özadlandırması olan “Türk” yerine, “Azeri” ve “Azerbaycanlı” adlandırıyor, bu uyduruk ve sömürgeci adları kullanmak ve yaymakla da İran devleti, Paniranism ve Haçlıların İran’da yaşamakta olan Türk halkına uyguladığı etnik temizleme ve milli soykırım suçuna ortak oluyorlar.

İranda ne Azeri ve Azerbaycanlı, ne de Azerice ve Azerbaycanca yoktur. Türk milleti ve Türkçesi vardır. Türkiye ve Azerbaycan Respublikası bu gerçeyi kabul etmeli ve İran'da yaşamakta olan Türk halkı söz konusu ise Azeri ile Azerbaycanlı uyduruk ve sömürgeci yadadları (exonym'leri) kullanmaya resmen son vermelidirler.

No comments:

Post a Comment