Tuesday, November 29, 2022

در ملامت و انتقاد از روحانیون شیعی تورک

 

در ملامت و انتقاد از روحانیون شیعی تورک

 

مئهران باهارلی

 

١- در نتیجه‌ی وارد شدن بسیاری از نخبه‌گان تورک در قرون نوزده ‌و بیست مخصوصا در تبریز مرکز ایالت آزربایجان به ‌روند ملت شونده‌گی اشتباهی و عوضی ایرانی - فارس به‌ جای تورک، اکثریت مطلق آن‌ها فاقد شعور ملی تورک بوده و هستند ‌و به ‌جای «ملت تورک»، خود را منسوب به ‌«ملت ایران» با زبان ملی فارسی می‌دانند. عده‌ی قلیلی از فعالین سیاسی در استان سابق آزربایجان شرقی هم (تبریز - اردبیل – موغان و اطراف) در یک روند ملت شونده‌گی معیوب و منحط و استعمارساخته‌ی دیگر، به ‌«ملت آزربایجان» معتقد شده‌اند. برآیند این دو روند مخدوش ملت شونده‌گی نخبه‌گان، فاجعه‌ی ملت نشونده‌گی عموم توده‌ی تورک ساکن در ایران است.

نخبه‌گان تورک منکر هویت تورک را از لحاظ گرایشات سیاسی می‌توان در چند زمره‌ی کلی، مانند پان‌ایرانیست، غرب‌گرا، راست‌گرا، چپ‌گرا، روس‌گرا و شیعه‌گرا و ... تصنیف کرد. از این‌ها، در باره‌ی زمره‌های سکولار پان‌ایرانیست، غرب‌گرا، راست‌گرا، چپ‌گرا، روس‌گرا (مانند رهبران تورک ضد تورک مشروطیت و آزادی سِتان و تشکیلات بی شمار سراسری راست و چپ و پان‌ایرانیست در ایران) کمابیش آگاهی وجود دارد. اما تاکنون زمره‌ی سوم که‌ شامل (اکثریت) شیعه‌گرایان تورک و در راسشان روحانیون تورک شیعی می‌شود از منظر تمایلات و عمل‌کردهای ضد تورکشان تدقیق نشده ‌است. در این نوشته ‌به ‌کوتاهی به ‌مورد خاص روحانیون تورک شیعی از این منظر پرداخته‌ام.

روحانیت تورک شیعی به عنوان یک طبقه‌ی اجتماعی مخصوصا مجتهدین و آیت الله‌های برجسته ‌نه ‌در قیام زن، زنده‌گی و آزادی؛ و نه‌ هیچ وقت دیگر (به جز نمونه‌هایی استثنایی) به‌ نام ملت تورک و با هویت ملی تورک به ‌دفاع از حقوق بشری و قومی و زبانی و منافع ملی مردم تورک – چه ‌برسد به حقوق ‌همه‌ی مردمان ایران - برنخاسته‌، و به سیاست رسمی فارس‌سازی اجباری ملت تورک و نسل‌کشی زبانی و ملی او، و سیاست‌های منطقه‌ای ضد تورک دولت ایران اعتراض، و یا از سوء مدیریت و رفتارهای استبدادی و ظالمانه‌ی دولت ایران انتقاد نکرده ‌است. بر عکس، از این سیاست‌ها و رفتارهای ضد تورک حمایت نموده است.

٢- در ایران و منطقه، به‌ جز مورد تورک‌های ساکن در ایران، خادمان دینی و روحانیون تقریبا همه‌ی ملل دیگر در راستای منافع ملی ملت خود و محافظت و دفاع از او در مقابل تعرضات و بدخواهی‌های دشمنانشان عمل می‌کنند. وضعیت روحانیون ارمنی و یونانی و فارس و.... که ‌همیشه‌ مدافع منافع ملی واقعی و یا فرضی ملل ارمنی و یونانی و فارس، حتی محرک و مشوق و بانی ناسیونالیسم تهاجمی و توسعه‌طلب و افراطی این ملل هستند اظهر من الشمس است. در زیر به‌ منظور تسهیل امر مقایسه، نمونه‌های روحانیون اوکرایین، بلوچ و کورد را هم یادآوری کرده‌ام:

آزه‌ربایجان اویاق‌دیر – تورک‌لویونه دایاق‌دیر، تورکون‌ایلی آلدانماز - خامنه‌ای‌یه اینانماز

 

آزه‌ربایجان اویاق‌دیر – تورک‌لویونه دایاق‌دیر، تورکون‌ایلی آلدانماز - خامنه‌ای‌یه اینانماز


مستندسازی تاریخ معاصر ملت تورک و وطن تورک‌ایلی.

بعضی اشعار تورکی مردم اورمیه در مذمت و ملامت بیانات و مواضع ضد تورک مقامات روحانی شیعی جمهوری اسلامی ایران در قیام مردم تورک ٢٠٠٦  (کاریکاتور سوسک).

 




١-آیت الله علی خامنه‌ای رهبر ایران، در سخنانی ریشه‌ی ناآرامی‌های اخیر در مناطق تورک‌نشین ایران را دشمنان و مخالفان ایران خواند.


جواب مردم:

خامنه‌ای قوُش قوْوان‌دیر

فارس‌ا چه‌پیک چالان‌دیر

هاشمی‌ده‌ن قوْرخان‌دیر

یالان‌چی پهلوان‌دیر

فارسی قیریلدادان‌دیر

تورک‌لویونو دانان‌دیر

سؤزله‌ری گوْپ، یاوان‌دیر

دانیشدیغی چاخان‌دیر

Xamnéyi quş qovandır

Fars’a çepik çalandır

Hâşimi’den qorxandır

Yalançı pehlevandır

Farsı qırıldadandır

Türklüyü’nü danandır

Sözleri gop, yavandır

Danışdığı çaxandır

-------------------

٢-خامنه‌ای شعار «آزربایجان جانباز از انقلاب جدا نخواهد شد» (شعار فرمایشی دولتی: آزربایجانِ جانباز، خامنه‌ای‌ده‌ن آیریلماز) را خواند و گفت مردم آزربایجان جواب دشمن را به بهترین وجه خواهند داد!

 

جواب مردم:

تورکون‌ایلی آلدانماز

خامنه‌ای‌یه اینانماز

Türkünili aldanmaz

Xamnéyi’ye inanmaz

-------------------

٣-شعار فرمایشی- دولتی: آذربایجان اویاخدی، خامنه‌اییه دایاخدی

 

جواب مردم:

آزه‌ربایجان اویاق‌دیر

تورک‌لویونه دایاق‌دیر

 

آزه‌ربایجان اویاق‌دیر

خامنه‌ای ده مایماق‌دیر

 

Azerbaycan oyaqdır

Türklüyü’ne dayaqdır

 

Azerbaycan oyaqdır

Xamnéyi de maymaqdır

-------------------

٤- آیت‌الله حاج شیخ مرتضی بنی فضل تبریزی از مخالفان سرسخت تجمع سالانه‌ی قلعه‌ی بابک در مصاحبه با تلویزیون استانی قوم معترضین تورک به کاریکاتور را مصداق مفسد فی‌الارض تلقی کرده و از دولت و مقامات قضائی خواسته است که نسبت به اعتراضات مردم تورک شدت عمل بیشتری صورت گیرد. 

آیت‌الله نوری همدانی وقایع آزربایجان را نقشه‌ای از سوی دشمنان برای ایجاد اختلاف در بین ملت ایران دانست و گفت مردم شجاع و انقلابی آذری‌زبان با تظاهرات خود ضمن دفاع از انقلاب اسلامی، سیلی محکمی به دشمنان و استکبار جهانی زدند.

 

جواب مردم:

فارس نؤکه‌ری ماللانین

باش ساریغین ساللاین

ساققالی‌نا قیغ‌لایین

اه‌ل‌له‌ری‌نی باغ‌لایین

تاخین، وورون قاندالین

قولاق‌لارین داغ‌لایین

آخیرلار‌دا ساخلایین

چاریق‌لارین توللایین

آیاق‌لارین ناللایین

چول پالازین توپ‌لایین

آرخاسی‌نی چول‌لایین

فارسیستان‌ا یول‌لایین

Fars nökeri mallanın

Baş sarığın sallayın

Saqqalına qığlayın

Ellerini bağlayın

Taxın, vurun qandalın

Qulaqların dağlayın

Axırlarda saxlayın

Çarıqların tullayın

Ayaqların nallayın

Çul palazın toplayın

Arxasını çullayın

Farsistan’a yollayın

-------------------

٥- هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از حوادث مناطق آذری‌زبان اظهار تاسف کرده گفت عوامل نفوذی از حوادث سوء استفاده کرده اند.ּ وی فرهنگ ملت تورک را خرده فرهنگ و زبان فارسی را عامل وحدت ایران نامید.

 

جواب مردم:

رفسنجان‌ین کوْساسی

پهلوی‌دیر آتاسی

ائرمه‌نی‌نین اوْیناشی

پارس کؤپه‌یین توُلاسی

تورک‌ایلی‌نده‌ن یییپ‌دیر

سیلله، ایتین بالاسی

تورک‌و ائده‌مه‌دی فارس

اه‌سکی اونون یاراسی

Refsencan’ın kosası

Pehlevi’dir atası

Érmeni’nin oynaşı

Pars köpeyin tulası

Türkili’nden yiyipdir

Sille, itin balası

Türk’ü édemedi Fars

Eski onun yarası

Monday, November 28, 2022

در زبان انگلیسی نام ملت ما تورک (TURK) و نام زبان ما تورکیش (TURKISH) است، نه‌ تورکیک (TURKIC)

 در زبان انگلیسی نام ملت ما تورک (TURK) و نام زبان ما تورکیش (TURKISH) است، نه‌ تورکیک (TURKIC)

 

مئهران باهارلی


نام ملی ملت «تورک» ساکن در ایران از خارج و داخل مورد حمله ‌قرار گرفته ‌و انکار شده ‌است. از خارج اوروپائیان و ناسیونالیست‌های فارس – ایرانی بعد از انقلاب مشروطیت کاربرد اسم «تورک» در مورد ملت تورک ساکن در ایران را که‌ قبل از آن کاملا معمول و یک قاعده ‌بود متوقف کرده، تورکان ساکن در ایران را صرفا «ایرانی» نامیدند. در حالی که ‌در مورد اقوام سنی مذهب مانند تورکمن و بلوچ و کورد و ... به ‌استفاده‌ از نام‌های تورکمن و بلوچ و کورد ادامه‌ دادند (زیرا قرار است ملت ایران با فارس‌زبان کردن تورک‌های شیعه ایجاد شود). به‌ همین سبب در تمام آثار و نوشته‌ها و گفته‌های فارسی و ایرانی، در حالی که ‌کورد و تورکمن و بلوچ و ارمنی و .... بودن شخصیت‌های منسوب به ‌این گروه‌های سنی و یا مسیحی همیشه ‌ذکر می‌شود، در مورد شخصیت‌های تورک، هرگز ملیت تورک و «تورک» بودن آن‌ها به هیچ وجه ذکر نمی‌شود و آن‌ها صرفا به‌ صورت «ایرانی» معرفی می‌شوند.

از طرف دیگر به‌ منظور تجزیه‌ی ملت تورک ساکن در ایران و بی هویت کردن مهم‌ترین و فعال‌ترین قسمت آن که‌ در جوغرافیای استراتژیک آزربایجان مستقر است، نام‌های قومی جعلی «آزری» و «آزربایجانی» به کار می‌رود. ایدئولوژی آزربایجان‌گرایی هم که ‌به ‌همان اندازه‌ی ناسیونالیسم فارسی – ایرانی و غرب صلیبی، با ملت تورک و هویت و نام ملی او «تورک» سر دشمنی دارد، هم‌سو با این جریانات و مراکز و به‌ منظور تجزیه‌ی ملت تورک ساکن در ایران، و بی هویت کردن قسمتی از مردم تورک که ‌در آزربایجان ساکن است، این قسمت را «آزری» و «آزربایجانی» و «تورک آزری» و «تورک آزربایجانی» می‌نامد.

اما آزربایجان‌گرایان استالینیست به این هم اکتفا نکرده ‌و در زبان انگلیسی هر دوی نام ملت ما «تورک» و نام زبان ما «تورکی» را، «تورکیک» (Turkic) می‌نامند. به ‌این بهانه ‌که ‌نام «تورک» در جهان به‌ عنوان نام ملی مردم تورکیه ‌شناخته ‌شده ‌است و «تورک» نامیدن ملت تورک ساکن در ایران باعث سردرگمی و آشفته‌گی می‌شود. در حالی که‌ سردرگمی و آشفته‌گی مذکور صرفا در ذهن آزربایجان‌گرایان وجود دارد که‌ با نام ملی و خودنام‌گذاری «تورک» ملت ما مساله ‌دارند (مانقورتیسم - گؤزقامانیسم آزربایجان‌گرایی با گیر دادن به خودنام‌گذاری ملی ما «تورک»، درست ١٢٥ است که هم خود و هم روشن‌فکران و متفکرین تورک را از پرداختن به مسائل واقعی ملت تورک منحرف و بدین ترتیب به پانایرانیسم خدمت می‌کند):

-در حال حاضر مخصوصا در ادبیات علمی «تورکیک» نام نه ‌یک زبان معین و مشخص، بلکه‌ نام مجموعه‌ی زبان‌ها و یا یک خانواده‌ی زبانی است که‌ خود شامل چندین زبان از جمله ‌اویغوری و قیرقیزی و قازاقی و تاتاری و اوزبکی و تورکمنی و چوواشی و .... و نیز زبان تورکی می‌شود. در اینجا «تورکی» یکی از زبان‌های خانواده‌ی زبانی تورکیک، و نام گروه‌ اوغوز غربی این زبان‌هاست و شامل همه‌ی اوغوزهای غربی ایران و خاورمیانه‌ و قفقاز و آسیای صغیر و بالکان می‌گردد. (در مقابل گروه‌ اوغوز شرقی که «تورکمنی» نامیده‌ می‌شود).

-کاربرد نام «تورک» به عنوان نام قومی و ملی برای ملت ما، بر خلاف ادعای آزربایجان‌گرایان استالینیست، باعث هیچ‌گونه‌ سردرگمی نمی‌شود. همان گونه‌ که ‌اگر یک مطلب و موضوع در باره‌ی قبرس باشد، بدیهی و واضح است که ‌منظور از تورک در آن مطلب و موضوع، تورکان بومی قبرس و نه ‌مثلا تورکان مقدونیه است، همان طور ‌هم اگر یک مطلب و موضوع در باره‌ی ایران باشد بدیهی و واضح است که‌ منظور از تورک در آن مطلب و موضوع، تورکان بومی ایران و نه ‌مثلا تورکان یونان است.

-در صورت وجود احتمال سوء تفاهم و اشتباه‌ برای خواننده‌گان خارجی، همیشه ‌می‌توان نام کشور را هم اضافه ‌و ذکر کرد. همان گونه‌ که ‌مثلا گفته ‌می‌شود کوردهای عراق و یا کوردهای سوریه‌ و ... می‌توان گفت تورک‌های ایران و یا تورک‌های جمهوری آزربایجان. اما هر ترکیب توضیح دهنده‌ی اضافی که ‌به کار رود، در همه حال نام ملی ما «تورک» است و نه‌ «تورک ایرانی» و یا «تورک آزربایجانی». چنانکه ‌نام ملی کوردهای عراق و کوردهای ایران و کوردهای سوریه ‌و کوردهای تورکیه‌ هم، صرفا «کورد» است و نه‌ کورد تورکیه‌ای و یا کورد عراقی ....

در ادامه، عکس صفحاتی از چند نشریه‌ی انگلیسی چاپ کانادا در دسامبر ١٩٧٩ را داده‌ام که ‌در آن‌ها به‌ درستی نام ملت ما به ‌صورت «تورک» (Turk) و نام زبان ما به‌ صورت «تورکی» (Turkish) آمده ‌است. این اخبار بسیار واضح و قابل درک بدون کوچک‌ترین اشتباهی هستند و خواننده‌ی خبر هم دوچار هیچ گونه ‌سردرگمی نمی‌شود که این مطلب مربوط به ایران است و نه مثلا تورکیه.





Saturday, November 26, 2022

TÜRKİLİ’NİN MİLLİ BAYRAĞI

 

TÜRKİLİ’NİN MİLLİ BAYRAĞI

 

 

TÜRKİLİ (Farsçası TÜRKÜSTAN, Arapçası TÜRKİYYE):

İran’ın kuzeybatısı ve batısında İran’ın Türkiye ile Azerbayan Respublikası sınırlarından başlayarak içlere doğru uzanan ve buradaki bütün Türk yerleşim merkezlerini içeren bitişik, geniş coğrafi bir alan ve ülkedir. Eski ve çağdaş bir çok yabancı ve yerli kaynak ve bölgede Türk halkının “Türküstan” da adlandırdığı Türkili topraklarının yarısı Azerbaycan coğrafiyası, öteki yarısı da eski dönemlerde İrâk-ı Acem, Hamse, Cibâl v.s. adlandırılan bölgelerden oluşmaktadır. Türkili bugün İran’ın idâri taksîmatında onüç il veya 13 “Ostan” arasında bölüştürülmüştür: Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan, Erdebil, Zencan, Hemedan, Merkezi, Elburz, Kum, Tahran, Kirmanşah, Kürdüstan, Gilan ve Luristan ostanları (bunların Türklerle meskun bölgeleri).

TÜRKİLİ MİLLİ BAYRAĞI:

Bu bayrak Birinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında 1918-1919’da Türkili’nde ulusal önder ve ulu komutan Cemşid Han Subataylı Afşar Urumi yabğuluğunda kurulan “İttihad Hakimiyeti” veya “Türk Birlik Devleti”nin bayrağı olup; Urmu, Salmas, Hoy, Tebriz, Hemedan, Erdebil vs’de kullanılmıştır. Bayrak kızıl zemin üzerinde doğuda Göktürk devletinden batıda Memluk devletine dek Türklük sincisi (simgesi) olan yarım ay - beş bucaklı yıldız ile Türk - Moğol devletlerinde sık kullanılan sırtında güneş ve  elinde kılıç olan aslan’ın yan yana getirilmesinden oluşmuştur. Bayraktaki beş bucaklı yıldız, insan’ı simgelemektedir.


İRAN’DA BULUNAN TÜRKİK MİLLETLER, YURTLARI, VE BUNLARIN ÖZADLANDIRMALARI İLE MİLLİ BAYRAKLARI

https://sozumuz1.blogspot.com/2022/06/iranda-bulunan-turkik-milletleri.html

Friday, November 25, 2022

سخنان عرب‌ستیز مادر داغ‌دار کیان پیرفلک در مراسم تشییع جنازه‌ی فرزندش و دروغ‌پردازی ضد تورک رسانه‌های دولتی ایران

 

سخنان عرب‌ستیز مادر داغ‌دار کیان پیرفلک در مراسم تشییع جنازه‌ی فرزندش و دروغ‌پردازی ضد تورک رسانه‌های دولتی ایران

 

مئهران باهارلی

 

کیان پیرفلک (۱۳۹۲ – ۲۵ آبان ۱۴۰۱) کودک ١٠ ساله‌ی لور (بختیاری) ساکن ایذه در استان خوزستان، عصر ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان حمله به بازار ایذه، همراه با والدین و برادر خردسالش در حال بازگشت به خانه‌ی خود در ایذه بود که ماشینشان هدف گلوله‌های افراد مسلح جمهوری اسلامی (شیعی – فارس) ایران موسوم به لباس شخصی‌ها قرار گرفت. در این تیراندازی کیان کشته و پدر او به شدت زخمی شد. جنازه‌ی کیان پیرفلک دو روز بعد جمعه ۲۷ آبان با حضور گسترده‌ی مردم که شعارهایی بر علیه نظام جمهوری اسلامی و سید علی خامنه‌ای و بعضی شعارهای ناسیونالیستی ایرانی می‌دادند به خاک سپرده شد. در این مراسم مادر او زینب مولایی راد خطاب به جمعیت یک سخن‌رانی کوتاه کرد. این مراسم و قسمت‌هایی از سخن‌رانی زینب مولایی راد در رسانه‌های اینترنتی پخش شده است.

جنایت قتل کیان پیرفلک کودک ٩ ساله‌ی لور (بختیاری)، انعکاس وسیعی در ایران و جهان داشت و افکار عمومی را به نقض جدی حقوق بشر و خشونت حکومتی و رفتار ظالمانه‌ی دولت جمهوری اسلامی (شیعی – فارس) بر علیه اتباع خود و مخصوصا کودکان و زنان جلب کرد و باعث انزجار و اعتراض بحق آن‌ها شد. (این خشونت و رفتار ضالمانه در طول جنبش زن زنده‌گی آزادی، منجر به قتل ٤٤٥ نفر که ٦٣ تن از آنان را کودکان تشکیل می دهند شده است).

اما سخنان زینب مولایی راد مادر کیان پیرفلک در مراسم تشییع جنازه‌ی فرزند معصوم و مظلومش دارای مضامین نژادپرستانه‌ی ایرانی و عرب‌ستیز است. همچنین رسانه‌های فارسی – دولتی سخنان محسن رضایی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران را با تعویض ماکو به باکو در آن‌ها بدین صورت منتشر کردند که گویا عاملین تروریست این جنایت در حال فرار به باکو (پایتخت جمهوری آزربایجان) بودند. این دو مورد محتاج دقت و تحلیل است. زیرا اولی نشان از تبدیل تدریجی اعتراضات اخیر بر علیه حجاب اجباری و خواست دولت سکولار وغیر دینی و .... به یک جریان ناسیونالیستی افراطی ایرانی و نژادپرست ضد عرب و ضد تورک دارد، و دومی نشان می‌دهد که رسانه‌های دولت جمهوری اسلامی، جداً مشغول به شیطان‌سازی از جمهوری آزربایجان و زمینه‌سازی برای تهاجم و حمله‌ی نظامی به آن کشور هستند.

Thursday, November 24, 2022

منطقه‌ی پرواز ممنوع، سناریوی غرب صلیبی - فرانسه و گروه‌های کوردی برای غرب و شمال غرب ایران

 

بازی در بازی: منطقه‌ی پرواز ممنوع، سناریوی غرب صلیبی - فرانسه و گروه‌های کوردی برای غرب و شمال غرب ایران

 

مئهران باهارلی

 

١-شورش اخیر در ایران که‌ به‌ سبب قتل جنایت‌کارانه‌ی مهسا ژینا امینی یک دختر جوان کورد توسط نیروهای انتظامی، مخالفت با حجاب اجباری و گشت ارشاد، و اعتراض به ‌تحقیر زنان و کل مردمان ایران توسط دولت شیعی – فارسی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و به‌ حرکتی عمومی ‌در سطح کشور بر علیه ‌سوء مدیریت و دولت دینی و دیکتاتوری – توتالیتاریسم، و گذر به ‌نظامی‌ سکولاریست – دموکراسی و در یک کلام تغییر رژیم ارتقاء پیدا کرد، دارای ماهیت اولیه‌ی خودجوش، مردمی، دموکراتیک و مسالمت‌آمیز بود. در این وجه، «ملت تورک» تماما در متن این روند، بلکه‌ در صفوف نخستین آن قرار دارد. «حرکت ملی تورک» هم می‌باید با هویت مستقل «تورک» خود و به‌ عنوان یکی از نماینده‌گان «ملت تورک» ساکن در ایران (و کاملا جدا از «حرکت ملی آزربایجان» که ‌برآیند جریانات تاریخی و ضد تورک آزربایجان‌گرایی پان‌ایرانیستی و آزربایجان‌گرایی استالینیستی و چپ ایرانی است، همچنین با رد کامل رهبریت جریانات و تشکیلات و اوپوزیسیون فارسی موسوم به «سراسری») مطالبات کشوری خود را با شفافیت و صراحت اعلام و بیان کند، و آن‌ها را به ‌اطلاع توده‌های تورک در سراسر ایران و افکار عمومی‌ جهانی برساند (از لغو حجاب اجباری، برچیدن گشت ارشاد و پایان دادن به ‌تبعیض جنسی، لغو حکم اعدام، برچیده‌ شدن حوزه‌های علمیه‌ی شیعی – فارسی در تورک‌ایلی و دیگر مناطق ملی تورک و .... گرفته تا مخالفت با دولت دینی – اسلامی‌- شیعی، ضرورت حذف دین اسلام و مذهب رسمی‌ شیعه‌ از قانون اساسی؛ ممنوعیت دخالت صنف روحانیون در امور دولتی، اقتصادی، امنیتی، نظامی، قضایی؛ ....)

٢-این بار هم گروه‌ها و مراکز فرصت‌طلب، و به‌ طور مشخص دسته‌جات ناسیونالیست فارس اغلب خارج‌نشین (مشروطه‌طلبان، سلطنت‌طلبان، جمهوری‌خواهان، مجاهدین خلق، چپ‌ها، ...) شروع به ‌موج سواری و دزدیدن مدیریت و رهبری این شورش کردند. در این میان گروه‌های مسلح و تروریستی و توسعه‌طلب کوردی و دولت‌های دارای ذهنیت صلیبی و در راسشان فرانسه‌ و حاکمیت بایدین هم وارد گود شده ‌و نقشه‌ و طرح‌های موازی خود که ‌اهداف و غایه‌های کاملا متفاوتی از جنبش زن - زنده‌گی - آزادی دارد را به اجرا گذارند.

(«ذهنیت صلیبیCrusader Mentality » ذهنیت افراد یا گروه‌هایی است که دائماً در جستجوی نهضتی مقدس هستند که بتوانند در آن بجنگند. این اصطلاح از جنگ‌های صلیبی، مجموعه‌ای از لشکرکشی‌های نظامی اوروپای قرون وسطی که برای تصرف و خارج کردن سرزمین مقدس از کونترول مسلمانان طراحی شده بودند سرچشمه می‌گیرد. در ادبیات سیاسی معاصر اصطلاح ذهنیت صلیبی، بیشتر در مورد ذهنیت و طرز تفکر بعضی مراکز سیاسی و احزاب و دولت‌ها در اوروپا بکار می‌رود که با سائقه‌های بنیادگرایی مسیحی، نژادپرستی ضد عرب و ضد تورک، امپریالیسم و کولونیالیسم و میلیتاریسم اوروپایی، و به منظور ایجاد اتحاد بین اوروپایی – بین مسیحی از طریق آفریدن یک دشمن خارجی و بدین ترتیب منحرف کردن افکار عمومی مردمان اوروپا و کشورهای خود از نقصان‌های داخلی، مدام به دنبال دشمن‌تراشی از کشورها و مردمان مسلمان مخصوصا تورک‌ها، و شیطان‌سازی از آن‌ها به صورت مردمانی وحشی و بددین و دارای نژاد پست هستند و به اشغال و الحاق سرزمین‌های آن‌ها از طریق برافروختن جنگ‌های مستقیم و نیابتی اقدام می‌کنند. در دوران معاصر، دولت فرانسه وارث و نماینده‌ی اصلی ذهنیت صلیبی در اوروپا و غرب است).








Wednesday, November 23, 2022

آزربایجان‌گرایی، ادامه‌ی پان‌ایرانیسم و استالینیسم، عمده‌ترین دشمن داخلی ملت تورک و بزرگ‌ترین مانع داخلی در راه احقاق حقوق ملی اوست

 

آزربایجان‌گرایی، ادامه‌ی پان‌ایرانیسم و استالینیسم، عمده‌ترین دشمن داخلی ملت تورک و بزرگ‌ترین مانع داخلی در راه احقاق حقوق ملی اوست

 

ایران‌دا «آزه‌ربایجان‌لی» آدی‌ندا بیر ائتنیک گروپ و یا ملت یوخ‌دور. «تورک» یئری‌نه «آزه‌ربایجان ملتی» و یا «آزه‌ربایجان‌لی» دئمه‌ک‌له، «تورک خالقی پارچالانمالی و یوخ ائدیلمه‌لی» دئمه‌ک آراسی‌ندا هئچ بیر فرق یوخ‌دور. بو قوندارما میللی آد و کیم‌لییی ایش‌له‌ده‌ن و اونو تورک خالقی‌نا تحمیل ائتمه‌ک ایسته‌یه‌ن، هامی‌سی دا اسکی شرقی آزربایجا‌ن‌ اوستانی‌ندان اولان مانقورت و گؤزقان‌ «آزه‌ربایجان‌چی سیاسی فعال‌لار»ی و «آذربایجان ملی حرکت»له‌ری‌نی، تورک دوشمانی پان‌ایرانیست و داشناک و پ‌ک‌ک و بنزه‌رله‌ری ایله عینی گؤرمه‌لی و بو گئرچه‌یه اویقون داورانمالی‌ییق. آزه‌ربایجان‌چی‌لیق، پان‌ایرانیسم و ایستالینیزم‌ین دوامی اولوپ، تورک خالقی‌نین بیرینجی ایچ دوشمانی و اونون میللی حاق‌لاری‌نین ساغلانماسی اؤنونده ان بؤیوک ایچ مانعه‌دیر.

İran’da “Azerbaycanlı” adına bir etnik grup veya millet yoktur. “Türk” yerine "Azerbaycan milleti" veya "Azerbaycanlı" demekle, "Türk halkı parçalanmalı ve yok edilmeli" demek arasına hiç bir fark yoktur. Bu uydurma milli ad ve kimliyi kullanan ve onu Türk halkına dayatmak isteyen, hepsi de eski Doğu Azerbaycan ostanından olan mankurt ve gözkaman Azerbaycançı siyasi aktivistleri ve “Azerbaycan milli hareket”lerini, Türk düşmanı Paniranist ve Daşnak ve PKK ve benzerleri ile aynı görmeli ve bu gerçeye uygun davranmalıyız. “Azerbaycancılık” Paniranism ve İstalinizm’in devamı olup, Türk halkının birinci iç düşmanı ve onun milli haklarının sağlanması önünde en büyük iç engeldir.

در ایران هیچ گروه قومی و یا ملی به اسم آزربایجانی وجود خارجی ندارد. هیچ فرقی بین بکار بردن «ملت آزربایجان» و یا «آزربایجانی» به جای «تورک»، و گفتن این که «در ایران باید مردم تورک تجزیه و نابود شوند» وجود ندارد. کسانی را که این نام ملی و هویت ملی جعلی را بکار می‌برند و در صدد تحمیل آن بر مردم تورک هستند، یعنی «فعالان سیاسی آزربایجانی» که تقریبا همه‌شان از استان سابق آزربایجان شرقی هستند و «حرکت ملی آذربایجان»شان را، باید مانند پان‌ایرانیست‌ها و داشناک و پ‌ک‌ک و دیگر دشمنان تورک دید و با آن‌ها متناسب با این واقعیت برخورد کرد. آزربایجان‌گرایی، ادامه‌ی پان‌ایرانیسم و استالینیسم، عمده‌ترین دشمن داخلی ملت تورک و بزرگ‌ترین مانع داخلی در راه احقاق حقوق ملی اوست.

 

SİZ TÜRK DÉYİL, AZERBAYCANLISINIZ

سیز تورک دئییل‌سینیز، آزه‌ربایجان‌لی‌سینیز

شما تورک نیستید، آزربایجانی هستید



Tuesday, November 22, 2022

“Mankurt”, A short film From ERMINA TAKENOVA (Almaty, Kazakhstan)

“Mankurt”, A short film From ERMINA TAKENOVA (Almaty, Kazakhstan), based on a Turkic legend, a story of oppression and brainwashing.  'Mankurt' is a mindless slave, who had their memory erased completely, as a result of a horrible torture.

 

“Mankurt”, bir Türk efsanesi, zulüm ve beyin yıkama öyküsünden, ERMİNA TAKENOVA'nın (Almatı, Kazakistan), uyarladığı kısa film. 'Mankurt', korkunç bir işkence sonucu belleyi bütünüyle silinmiş bilinçsiz bir köledir.

 

مانقورت، فیلمی کوتاه از ارمینا تاکئنووا (آلماتی، قزاقستان)، بر اساس یک افسانه‌ی تورکی، داستان سرکوب و شستشوی مغزی. «مانقورت» برده‌ای فاقد شعور است که در اثر شکنجه‌ای وحشتناک، حافظه‌اش کاملاً پاک شده است.



Sunday, November 20, 2022

بیانات تاریخی الهام علی‌یف در سازمان دولت‌های تورک، تحریف آن از طرف دولت ایران و پان‌ایرانیست‌ها؛ و چند ملاحظه ‌و توصیه به جمهوری آزربایجان

 بیانات تاریخی الهام علی‌یف در سازمان دولت‌های تورک، تحریف آن از طرف دولت ایران و پان‌ایرانیست‌ها؛ و چند ملاحظه ‌و توصیه به جمهوری آزربایجان

 

مئهران باهارلی

 

الهام علی‌یف رئیس جمهور رسپوبلیکای آزربایجان در نهمین اجلاس سران سازمان دولت‌های تورک در سمرقند اوزبکیستان در ارتباط با روی‌کرد آینده‌ی این سازمان در قبال هم‌تباران اعضای آن که‌ در کشورهای خارجی زنده‌گی می‌کنند، اظهاراتی نمود که ‌به ‌لحاظ تاریخی دارای اهمیت فوق العاده، بلکه تاریخ‌ساز ‌است. طبیعتا دولت جمهوری اسلامی ‌ایران، مقامات دولتی اغلب مانقورت و گؤزقامان ایرانی و ناسیونالیست‌های فارس با تحریف این اظهارات به ‌آن‌ اعتراض نمودند. در این نوشته ‌به ‌چند موضوع در ارتباط با این حادثه ‌به‌ طور بسیار خلاصه ‌اشاره‌ کرده‌ام.

١-نهمین اجلاس «سازمان دولت‌های تورک» (The Organization of Turkic States - OTS, Türk Devletleri Teşkilatı - TDT) از بسیاری جهات یک حادثه‌ی ماندگار در تاریخ بود. از جمله ‌به‌ سبب قبول عضویت جمهوری تورک قبرس شمالی در آن به‌ عنوان ناظر که‌ گامی‌ بلند در راستای شناخته‌ شدن بین‌المللی این کشور کوچک تورک اوروپایی است، مصوبه‌ برای تاسیس بانک جهان تورک که ‌جهشی در راه‌ تبدیل سازمان دولت‌های تورک به‌ یک تشکیلات اقتصادی نیرومند مانند اتحادیه‌ی اوروپاست، (طبق خبرهای اینترنتی) صحبت کردن بسیاری از شرکت کننده‌گان به ‌تورکی به‌ جای روسی، و اظهارات علی‌یف در باره‌ی هم‌تباران ساکن در خارج کشورهای عضو که ‌نوید تغییری تاریخی در مناسبت کشورهای تورکیک به وضعیت جوامع ‌تورکیک در خارج قلمروی خود که‌ مانند مورد ایران اغلب معروض به‌ سیاست‌های آسیمیلاسیونیست و نسل‌کشی زبانی و ملی هستند را می‌دهد.

٢- انتقادات بسیار جدی و اغلب به‌ حق در باره‌ی طرز حکمرانی غیر دموکراسی لیبرال الهام علی‌یف، و قبول و حفظ «هویت ملی آزربایجانی» ساخته‌ی پان‌ایرانیسم –‌ استالینیزم (در ادامه‌ی مقاله) از طرف او وجود دارد. با این همه، الهام علی‌یف یک دولت‌شخص عاقل و عموما غیر احساساتی، یک سیاست‌مدار فوق العاده‌ کارکشته ‌و رهبری دارای درایت است. این عقلانی بودن و کارکشته‌گی و درایت بویژه‌ در چند سال اخیر در چند مورد خود را به ‌وضوح نشان داده‌ است. از جمله:

الف-تاسیس اتحاد و اتفاق سیاسی و نظامی ‌استراتژیک با جمهوری تورکیه‌

ب-بازسازی و مودرنیزاسیون اوردوی آزربایجان و آزادسازی قسمت بزرگی از قاراباغ تحت اشغال ارمنیان

د-حفظ ماهیت و جهت‌گیری لائیک - سکولاریستی مطلق دولت آزربایجان

-سیاست تعامل سازنده با طیف وسیعی از دولت‌ها در عرصه‌ی بین المللی و تلاش برای تشکیل ائتلاف‌ها

ر-حفظ روابط حیاتی و استراتژیک انسانی، فرهنگی، سیاسی، نظامی ‌و امنیتی با اسرائیل به عنوان متحدی استراتژیک

ز-بازشناسی دقیق و تعیین فرانسه ‌به‌ عنوان کانون دشمنی با آزربایجان و تورکیه ‌و جهان تورکیک در مقیاس اوروپایی و جهانی؛ تلاش برای معرفی فرانسه ‌به‌ جامعه‌ی جهانی به‌ صورت یک نیروی امپریالیست و دولتی نسل‌کش

پ-تغییر پارادایم دولتی در جمهوری آزربایجان و ترک سنت سکوت این کشور در مورد حقوق ملت تورک ساکن در ایران

خ-حرکت در مسیر بین المللی کردن مساله‌ی ملت تورک ساکن در ایران و ضرورت تامین حقوق او از طریق مطرح کردن این مساله ‌در اجلاس دولت‌های تورک

....

Saturday, November 19, 2022

اکثریت مردم ایران تورک هستند. اما سیاست و حکومت در دست فارس‌زبان‌های اقلیت است. چرا ؟

 

اکثریت مردم ایران تورک هستند. اما سیاست و حکومت در دست فارس‌زبان‌های اقلیت است. چرا ؟

 


جواب من:

عاملی اصلی، نبود شعور قومی - ملی تورک، به سبب ملت نشده‌گی تورک‌های ساکن در ایران است. این هم چند دلیل دارد:

١- «سیاست نسل‌کشی زبانی و ملی تورک توسط دولت ایران» که از جمله با تاریخ‌نگاری ضد تورک ایرانی و ممنوع بودن آموزش به زبان تورکی و رسانه‌های تورکی و .... جامعه‌ی تورک را به صورت جاهل و ناآگاه از زبان و فرهنگ و تاریخ ملی خود که لازمه‌ی تشکل شعور قومی تورک است و تجرید شده از همسایه‌گان تورکش نگاه می‌دارد.

٢- «ایدئولوژی و هویت ملی و استعماری ضد تورک آزربایجانی» که با محلی‌گرایی و تجزیه کردن، مانع از اتحاد، ادغام و انسجام جامعه‌ی تورک در قالب یک ملت و گروه ملی و از خودبیگانه‌گی آن‌ها می‌گردد.

٣- «مذهب‌گرایی و شیعه‌زده‌گی» که با پس راندن هویت ملی تورک، و نشاندن هویت مذهبی در فورم شیعی‌گری که خود معجونی از باورهای زرتشتی و شعوبیسم فارسی و تعالیم کلیسای ارمنی و آموزه‌های صلیبی ضد تورک .... است، تمام مظاهر فرهنگی و ادبی و اجتماعی و ... قومی تورک را از بین برده و به جای آن‌ها صرفا مذهب شیعی امامی را نشانده، و بدین ترتیب با تبدیل کردن جامعه‌ی تورک در ایران به یک توده‌ی تک هویتی شیعی و تک بُعدی ایرانی، به طور موثر از ورود جامعه‌ی تورک به عصر مودرنیته و تبدیل شدن به یک ملت معاصر و زنده که محصول آن است جلوگیری کرده است.

٤- «حمایت همه‌جانبه و تبلیغات گسترده‌ی مراکز سیاسی و آکادمیک و فرهنگی و حقوق بشری و رسانه‌ها و  ... اوروپا - غرب صلیبی از فارسیت در ایران و انکار تورکیت در آن». این یکی‌انگاری ایران با فارس و باور به واقعی و ضروی بودن آن آنچنان گسترده است که حتی دولت تورکیه که علی القاعده، مانند آنچه در قبرس می‌کند، می‌بایست حامی اقلا حقوق زبانی و فرهنگی ملت تورک ساکن در ایران می‌شد؛ در یک صد سال اخیر متفق استراتژیک قوم حاکم فارس و دولت فارسی است ....

٥- «نبود صنف روشن‌فکران و فعالین سیاسی آگاه و مسئول و جسور معتقد به هویت ملی تورک و متعهد به بیان حقایق و نشر آن‌ها» که باعث شده توده‌ی تورک بدون مغز متفکر و چشم بینا شود. ملت به معنی مودرن را نخبه‌گان ملی بوجود می‌آوردند و ملت تورک ساکن در ایران فاقد صنف نخبه‌‌گان ملی است. نخبه‌گان تورک در ایران اکثریت مطلق معتقد به هویت ملی ایران هستند و خود را از ملت ایران انگلیس ساخته می‌دانند، اقلیتی هم در تبریز-اردبیل و حوالی موغان خود را از ملت آزربایجان روسیه ساخته گمان می‌کنند که هر دو به یک اندازه آنتی تز ملت تورک و نافی هویت ملی تورک هستند...