Friday, November 11, 2022

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ’NİN ÜST DÜZEY DİPLOMATI: TÜRKLER ALÇAK VE ŞEREFSİZDİRLER. ERDOĞAN MÜNAFIK VE TÜRKİYE DEVLETİ KÖTÜ BİR HAYVANDIR. TÜRKLER ERMENİLERİ SOYKIRIM YAPMIŞ, ŞİMDİ DE KÜRTLERE BOMBA YAĞDIRIYOR.

 

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ’NİN ÜST DÜZEY DİPLOMATI:

 

TÜRKLER ALÇAK VE ŞEREFSİZDİRLER. ERDOĞAN MÜNAFIK VE TÜRKİYE DEVLETİ KÖTÜ BİR HAYVANDIR. TÜRKLER ERMENİLERİ SOYKIRIM YAPMIŞ, ŞİMDİ DE KÜRTLERE BOMBA YAĞDIRIYOR. AZERBAYCAN’IN KARABAĞ’I GERİ ALMASI İRAN’IN ZARARINA OLDU. AZERBAYCAN CUMHURİYETİ İRAN İÇİN KORKUNÇ VE POTANSİYEL BİR TEHDİTTİR, VE İRAN’IN PARÇALANMASI SÜRECİNİ BAŞLATACAKTIR. AZERİLER BÖLGEYİ TERK EDİP GİTMELİDİRLER. İRAN İÇİN ERMENİLERİN AZERİLERE GÖRE ÖNCELİKLERİ VARDIR....

 

1-Ebolfazl Zohrevend, İran İslam Cumhuriyeti üst düzey diplomatlarından bir kaç söyleşide Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkiye ve Karabağ sorunu ile ilgili konuşmuştur. Zohrevend bu söyleşilerde aşırı İran - Fars nasyonalismi ve yayılmacılığı ile katı Türk düşmanlığı ve savaş çığırtganlığı içeren görüşler dile getirmiştir. O Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye’ye saldırmış, bunların devlet ve halklarına defalarca hakaret etmiştir. Zohrevend Azerbaycan Cumhuriyeti ve onun Türk ahalisinin varlığını inkar etmiş, onların bölgeden gitmesi ve kovulmasını, Nahcıvan ve Azerbayan Cumhriyeti’nin de bütünlükte İran’a ilhak edilmesini istemiştir. O Türkiye ve Türk halkını alçak ve hayvan ve Türkiye Cumhurbaşkanını münafık ve ikiyüzlü adlandırmış, Türklerin Ermenilere soykırım yaptıkları, şimdi de Kürtleri bombaladıklarını iddia etmiştir....

2- İkinci söyleşisinde Kendini Kürt tanımlayan (ancak aslında Lek veya Lor olması mühtemel) bu üst düzey İran İslam Cumhuriyeti diplomatının görüş ve düşünce sistemi, istisnai bir örnek deyildir. Tersine İran devleti ve üst düzey makamlarının, ve de bütün Fars seçkinlerinin ister dinçi, ister seküler, ister milliyetçi, ister solcu ve liberal, .... hepsisinin ortak ve temel görüşleridir. Sadece Zohrevend ırkçı heyecana kapılarak, diplomatik olmayan ve ahmakça bir davranışta onları dile getirerek açığa vurmuştur.

3- Ebolfazl Zoherevendin devlet görevlerinden: İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının Batı Asya Başkanlığı Yardımcısı, İstihdam Bürosu Yardımcısı, Denetleme Başkanlığı Yardımcısı; Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sereteryası Yardımcısı, İran’ın Nükleer Müzakilerler Heyeti Eski Üyesi, Devlet Özel Önlemler Merkezi Üyesi, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Mediya Başkanlığı Yardımcısı, İran İslam Cumhuriyeti’nin Afganistan İşlerinde Özel Temsilcisi, İran’ın İtalya Ve Afganistan Eski Büyükelçisi, ....

 

EBOLFAZL ZOHREVEND, İRAN İSLAM CUMHURİYETI ÜST DÜZEY DİPLOMATININ KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI:

 

Azerbaycan’ın Karabağ’da tekrar hakimiyeti ele geçirmesi İran’ın zararına oldu.

Türkler alçak ve şerefsizdirler

Biz Türklerle uzunvadeli uğraşmak zorundayız

Türkler Zengezür rüyasını görüyorlar

Erdoğan münafık, Türkiye devleti de siyasi yapısından dolayı ikiyüzlüdür.

Türkiye kötü bir canavar ve hayvandır ve devleti de şirrettir.

Türkiye en iyi durumda bizim istiratejik rakibimiz olabilir

Türkiye Ermenilere soykırım yapmıştır

Erdoğan Kürtlere bomba yağdırıyor

Ermenistan ile Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi bizim zararımızadır

Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan kara bağlantı, yeraltı tüneli olsa bile bize sorun yaratır

Türkiye’nin sınırda duvar yapması Ziyonist bir düşüncedir

Ermenilerin İran için Azerilere göre önceliyi vardır

Güney Kafkasya İran’ın medeniyet alanına dahildir

Azerbaycan Cumhuriyeti İran için korkunç ve potansiyel bir tehdittir

Bağımsız Azerbaycan devleti İran için her zaman bir kanser bezesi olarak kalacaktır

İran’ın bölünme sürecini NATO Azerbaycan’dan başlatacaktır

Azerbaycan diye bir şey yoktur

Azerbaycan Türkleri İranlı Azerilerdir; deyillerse bölgeyi terk edip buradan gitmelidirler

Nahcıvan İran’a ilhak edilmelidir

Azerbaycan Cumhuriyeti İran’a geri verilmeli - alınmalıdır

İran, Azerbaycan’ın kendi meselelerini [kimlik, toprak bütünlüyü, tarih …] çözüme kavuşturmasına izin vermemelidir.

 

İLK SÖYLEŞİDEN[1]:

Ben şimdi uzman görüşümü açıklıyorum. Biz Karabağ sorununda daha iyi davranabilirdik. Karabağ bir yönden, Aşağı Karabağ Türklerle ilgilidir. Ancak unutmayalım ki bu soysuz Türkler “[miskin kedinin] kanatı olsaydı, serçe yumurtasını yer yüzünden kapardı”. Bunlar gerçekte Şiiliye bağlı olan Türkler deyillerdir.

Aslında bu denklem burada başka türlü tanımlanabilirdi. Yani Ermenileri Karabağ’dan bütünüyle göç ettirme yerine, örneyin denklem öyle düzenlenebilirdi ki çatışma olmadan, toprakları Türklere geri verip, ancak bölge hala karabağ [Ermenileri] ve bir anlamda İrevan’ın hakimiyet ve yönetiminde kalsın. Ancaq hakimiyet ve yönetim Karabağ [Ermenileri] ve İrevan’dan Baku’ya geçti. Bu bizim zararımıza oldu.

Tabii sonra da gördük ki bunlar Zengezür’ü de alma rüyasını görürler ve bizim Ermenistan ile olan o bir kaç kilometre kara bağlantımızı kesmek istiyorlar. Hazret-i Ağa [Hamnei] burayı dikkatlice ve doğru olarak uyardılar. Ancak Türkler bu uyarıları dikkate alacak insanlar deyillerdir. Onlar bu sözlerden daha da şerefsizdirler.

Bizim rölümüz, şu münafık Erdoğan’a İran’ın ve Serdar Süleymani’nin ettiyi yardımda, belirleyici idi. Ancak daha sonra neler oldu, bize ne karşılık verdiyini gördük. Bu ülke [Türkiye] Suriye’de en kötü davranışı göstermiştir. Bu da uzun uzadı bir konudur. Türkiye sahip olduğu siyasi yapısından dolayı, şu nifak ve ikiyüzlülüye mahkumdur. Yani kötü bir canavardır. Biz hiç bir zaman bu şekilde Türkiye ile istiratejik ittihad kurmayı düşünemeyiz. Hatta istiratejik ortaklığımız olamaz. En iyi durumda olsa olsa istiratejik rakip olabiliriz.

Dolayısı ile Nahcıvan sorunu ve Karabağ sorunu bizim zararımıza oldu. Şimdi de görüyoruz ki CİA ve Amerikalıların baskısıyla Ermenistan’ın Türkiye ile ilişkilerini normalleştiriyorlar. Ermenistan ve Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi de biz [İran] ve Rusların zararınadır. Güney kafkasya’yı Gürcüstan’a benzer etmeye, çok vurgu yapıyorlar, ta ki İran ile Rusya’nın kara yoluyla olan bağlantısını koparıp kapatsınlar. Bu, bizim solunum yolumuzu tıkar. Artı, Güney Kafkasya bizim [İran’ın] medeniyet alanına aiddir. Biliyorsunuz Güney Osetya, Kuzey Osetya bunlar aslen İranlı soyludurlar.

Azerbaycan’ın kendisi de öyledir. Şu Azerbaycan, şimdiki yönelimi ile korkunç ve bizim için potansiyel bir tehdittir. Biz bunu dakik ve net görmeliydik ve görmeliyiz. Genel olarak bu [Azerbaycan Cumhuriyeti] bizim için bir tehdittir. Yani Nahcıvan. Bakın biz Nahcıvan konusunda da çok iyi davranabilirdik. Esasında Nahcıvan İran’a ilhak edilmelidir. Yani şu Nahcıvan bizim Aşil Topuğu’muzdur.

Azerbaycan ve Türkiye bir biriyle her hangi bir şekile doğrudan kara yolu bağlantısı bulurlarsa, hatta Nahcıvan ve Türkiye arasında yeraltı bir tünel yapmak suretiyle, bu bize sorun yaratacaktır. Çünkü bizim Türkiye üzerinde baskı aracımız, şu [İran - Ermenistan] tranzit yoldur. Ve Türkler şunu kapatırlar. Biliyorsunuz şimdi gidip biz ve kendi aralarında sınırda duvar yapıyorlar. Bakın bunda bir Siyonist düşünce de vardır. Yani uzun vadede de şu Türkler bizim başbelamızdır.

İşte şu etken ve potansiyel tehdittir ki bizim [İran’ın] Rusya ile olan ilişkilerimize daha ciddi bakmamızı gerektirir. Buradadır ki biz gerçekte istiratejik ortaklığa sahibiz ve bunun da istiratejik ittifaka dönüşmesi gerekir. Kuzey - Güney yolu dünyanın tranzit denklemlerini deyiştirir…. Bizim Kuzey - Güney tranzit yolumumuzu oluşturmamız gerekiyor. Ancak çevremizdeki bütün uluslararası olaylar da, Afganistan ve İrak’taki olaylar gibi, bunun oluşmasını engellemek için, bizi başka konularla uğraşmaya meşgul etmek içindir. Ancak inşallah bu süreci deyiştirmek gerekiyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı bizim için Azerbaycanla karşılaştırıldığında Ermenistan’ın önceliyi vardır. Çünkü Azerbaycan NATO’nun İran’ın bölünme sürecini başlatabilecek noktadır. Huzistan’da [İran Arabistanı’nda] yaptıkları gibi, böyle kurnazlıklar yapmaya çalışıyorlar.

Karabağ sorunu çok önemli bir sorun idi. Şu andaki Ermenistan’ın başbakanı [Paşinyan] da öyle uygun biri deyildir. Çok kötü oynamıştır, aslında bu da Ermenistan’da bir köstebek ve ajandır.

Armenler bir anlamda İran’ın müttefikidirler. İranlı olduklarını söylemiyorum, çünkü tarihte de böyle idi. Ancak [İranla] ilginç ortak yönleri vardı. Yani hep İran’ın yanında idiler. Sasani döneminde, ondan önce ve sonralar. Ermenilerin şu Azerilere öncelikleri vardır. Aslında Azerbaycan diye bir şey de yoktur. Bunlar ya İranlı Azerilerdir veya deyillerdir [ki bu durumda] gerek bölgeyi terk edip gitsinler. Azerbaycan’ın İran’a geri dönmesi [ilhakı] gerekiyor. Olayın özü budur. Azerbaycan [Cumhuriyeti] İran’a geri verilip ilhak edilmedikçe, her zaman İran için bir kanser bezesi ve uru olarak kalacaktır.

Azeriler İranlıdırlar. Ama gidip kendilerine kimlik uyduruyorlar ki guya bunlar hepsi örneyin Ortaasya Türklerindendirler. Bu derece şeytanlık içindeler. Tarih yapıyorlar alçaklar. Azerbaycan’da konuları kendileri için böyle çözümlemelerine asla izin vermemeliyiz. Üzülerek bazı [İranlı] yetkililer aldandılar ve oldu olmaması gereken ….

İKİNCİ SÖYLEŞİDEN[2]:

Benim amacım şerefsiz bir devleti olan Türkiye devleti idi. Şu Erdoğan beyin ne idiği belli deyildir. Bir yandan panTürkistsin, o bir yandan İslam dünyasının İhvan önderiyim diyorsun. Bir yandan da Avrupa Birliyi üyesi olmak istiyorsun. Sonunda kimsin Erdoğan bey? Bu bir paradoksdur. Bir taraftan Azerbaycanı oyalıyor, o bir taraftan Avrupa ve Amerikayı aldatıyor. Bir yandan da Kürtlerin başına bombalar yağdırıyor. Ya niye kendi ülkenin bile yüzde yirmibeşi Kürt iken, Kürtlerin üzerine bomba yağdırıyorsun? Türkiye Ermenileri soykırım yapmıştır ve bu soykırımı da şu anda Amerika ve başka ülkeler resmiyete tanımışlar.


İLGİLİ BAĞLANTILAR:

 

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ’NİN ÜST DÜZEY DİPLOMATI: TÜRKLER ALÇAK VE ŞEREFSİZDİRLER. ERDOĞAN MÜNAFIK VE TÜRKİYE DEVLETİ KÖTÜ BİR HAYVANDIR. TÜRKLER ERMENİLERİ SOYKIRIM YAPMIŞ, ŞİMDİ DE KÜRTLERE BOMBA YAĞDIRIYOR.

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/iran-islam-cumhuriyetinin-ust-duzey.html

İRAN’IN FARS-Şİİ DERİN DEVLETİ SÖZCÜLERİNDEN RÂİFİPÛR: İRAN, TÜRKİYE ALEVİLERİNİ ÖRGÜTLEMELİ VE KULLANMALI; ERDOĞAN’IN İRAN’IN SABRININ TÜKENDİYİNİ ANLAMASINI SAĞLAMALI

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/02/irann-fars-sii-derin-devleti.html

KASIM SÜLEYMANİ’NIN TÜRK, TÜRKİYE, OSMANLI VE SELÇUKLU KARŞITI SÖZLERİ

http://sozumuz1.blogspot.com/2023/01/kasm-suleymaninin-turk-turkiye-osmanl.html

İRAN’DAN ERMENİSTAN’A UYARI: SOYKIRIM İDDİASINDAN VAZ GEÇMEYİN, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYİN

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/04/irandan-ermenistana-uyar-soykrm.html

İRAN’DA BULUNAN TÜRKİK MİLLETLER, YURTLARI, VE BUNLARIN ÖZADLANDIRMALARI İLE MİLLİ BAYRAKLARI

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/06/iranda-bulunan-turkik-milletleri.html

İRAN’DA YAŞAMAKTA OLAN TÜRK HALKININ İRAN DEVLETİ’NDEN TALEP ETTİĞİ KISA VE ORTAVADELİ İSTEKLER

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/iranda-yasamakta-olan-turk-halkinin.html

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, (İRAN, AFGANİSTAN, İRAK, SURİYE’DE) YAŞAYAN TÜRKLERİN KENDİ FEDERE DEVLETLERİNİ KURMALARINA DESTEK VERMELİDİR

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/05/turkiye-cumhuriyeti-iran-afganistan.html

TÜRKİYE’NİN İRAN İŞİNE KARIŞMASI GEREKİYOR

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/11/turkiyenin-iran-isine-karismasi.html

TÜRKİYE DİYANETİ’NDE ALEVİ, CAFERİ, HIRISTIYAN VE MUSEVİ BİRİMLERİNİN KURULMASI ÖNERİSİ

http://sozumuz1.blogspot.com/2022/10/turkiye-diyanetinde-alevi-caferi.html

No comments:

Post a Comment