Thursday, June 23, 2022

جمهوری اسلامی ایران، نسل‌‌کشی ارمنی را به رسمیت شناخته است

جمهوری اسلامی ایران، نسل‌کشی ارمنی را به رسمیت شناخته است

مقام رسمی جمهوری اسلامی: تورکیه آن قدر نامرد و حیوان‌صفت است که نسل‌کشی‌ای را که انجام داده انکار می‌کند.

 


١-جمهوری اسلامی ایران، نسل‌کشی ارمنی را به رسمیت شناخته است

ایساک یونانسیان، رئیس هیئت مدیره‌ی موسسه‌ی هور: «٢٧ سال آرتساخ با جمهوری اسلامی ایران ١٤٠ کیلومتر مرز مشترک داشت، اما کوچک‌ترین دست درازی را شاهد نبودیم. در حالی که دو سال است این مرز دیگر وجود ندارد و شاهد برخی تحرکات از سوی باکو در این منطقه هستیم».

رئیس هیئت مدیره‌ی موسسه‌ی ترجمه و تحقیق هور هم‌چنین بیان کرد: «جمهوری اسلامی ایران با رفتار و کردارش از ١٠٧ پیش، نشان داد که به نوعی نسل‌کشی را به رسمت شناخته است، بازمانده‌گان این واقعه را به آغوش پذیرفت و نمونه‌اش همین آزادی بیان است که می‌توانیم خواسته‌های خود را مطرح کنیم».


٢-مقام رسمی جمهوری اسلامی: تورکیه آن قدر نامرد و حیوان‌صفت است که نسل‌کشی‌ای را که انجام داده انکار می‌کند.

محمود احمدی بيغش، عضو کميسيون امنيت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این اولین سفر وی به ارمنستان است، گفت: «البته من در مورد نسل کشی که طی قرن گذشته به وقوع پیوست اطلاعانی داشتم، اما حضور در این مکان موجب افزایش اطلاعاتم شد». وی افزود: «من به ویژه از این واقعیت ناراحت شدم که بشر می‌تواند آن قدر نامرد و حیوان‌صفت باشد که نه تنها دست به چنین کاری بزند، بلکه بدتر از آن، منکر کاری که انجام داده است شود».

 

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ ERMENİ SOYKIRIMINI TANIMIŞTIR

İRANLI YETKİLİ: “TÜRKİYE CANAVARCA YAPTIĞI SOYKIRIMI İNKAR EDECEK KADAR ALÇAKTIR”

-------

 

1-İRAN İSLAM CUMHURİYETİ ERMENİ SOYKIRIMI’NI TANIMIŞTIR

İsak Yunansiyan, Hur* kurumu başkanı: Artsak’ın 27 yıl boyunca İran İslam Cumhuriyeti ile 140 kilometrelik ortak sınırı vardı. Bu sürede İran’a en ufak tecavüze tanık olmadık. Ancak iki yıldır ki bu ortak sınır yoktur ve biz Bakü’nün bu bölgede (İran’a karşı) bir sıra hareketliliyine tanık oluyoruz. ….. İran İslam Cumhuriyeti (Devleti) davranışları ve uygulamalarıyla 107 yıl önceden beri bir anlama Ermeni Soykırımı’nı tanıdığını gösterdi. Bu olayın kalanlarına kucak açtı. Buna örnek, isteklerimizi dile getirebildiyimiz bize (Ermeni aşırı milliyetçilerine) verdiyi şu ifade özgürlüyüdür[1].

(*Hur: ASALA ve Daşnaksütyün’ün Tahran’daki paravan kültür organizasyonu ve yayınevidir. Bu kurum İran İslam Cumhuriyeti’nin devlet ve devlet dışı önemli Siyasi ve Kültür kurum ve merkezleri, düşünce odaları ile işbirlik ve ortaklık içindedir. Hur her yıl sözde Ermeni Soykırımını anma törenini İran’ın resmi makamları, Milletvekilleri, Şii mollalar, Fars bilim, kütltür ve sanat adamları, araştırmacılar ve aydınların geniş katılımı ile yapmaktadır).


2-İRANLI YETKİLİ: “TÜRKİYE CANAVARCA YAPTIĞI SOYKIRIMI İNKAR EDECEK KADAR ALÇAKTIR”

İslami Şura Meclisi’nin (İran Parlamenti’nin) “İran - Ermenistan Dostluk Gurupu” milletvekilleri İrevan’da Ermeni Soykırımı anıtını ziyaret edip çelenk koydular. Bir dakika saygı duruşundan sonra, Mahmud Ahmedi Bîğeş, İran Parlamentinin “Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaseti Komisyonu” üyesi konuşmasında şöyle dedi: “Ben özellikle bu gerçekten çok rahatsız oldum: İnsanoğlu öyle alçak ve canavar olabilir ki sadece bu cinayeti işlemekle kalmayıp, daha kötüsü yaptığı cinayeti inkar eder[2].

No comments:

Post a Comment