Sunday, November 15, 2020

Azerbaycan Ermeni işgalini destekleyen Fıransa’ya katlanmaya mecbur değildir.

Azerbaycan Ermeni işgalini destekleyen Fıransa’ya katlanmaya mecbur değildir.

Azerbaycan’ı oyuna getirerek Minsk Grupu’nu yeniden karar verici hale getirdiler. Azerbaycan bu oyunu pozmalı, açıkça taraf tutarak Ermeni işgalini destekleyen Fıransa’nın kesinlikle Minsk Grupu eşbaşkanlığından çıkarılması gerektiğini, bu yapılmazsa kendisinin Minsk Gurupu’ndan çıkacağını bildirmelidir. 

Azerbaycan açıkça Ermenistan ve Ermeni işgalini destekleyen Fıransayı tahammül etmeye mecbur değildir. Fıransanın hala Minsk Grupunda bulunması Azerbaycanın kendisini tahkir etmesi ve aşağılaması demektir. 

İşgale son verildikten sonraki müzakireler için de yeni bir dörtlü formatın Azerbaycan ve Ermenistan ile bunların müteffikleri Rusya ve Türkiye’den oluşturulmasında ısrar etmelidir.

آزه‌ربایجان ائرمه‌نی ایشغالی‌نی دسته‌ک‌له‌یه‌ن فیرانسانی تحمل ائتمه‌یه مجبور دئییل‌دیر.

 

آزه‌ربایجان‌ی اویونا گتیره‌ره‌ک، مینسک گروپونو یئنی‌ده‌ن قرار وئریجی حالا گتیردی‌له‌ر. آزه‌ربایجان بو اویونو پوزما‌لی، آچیق‌جا طرف توتاراق ائرمه‌نی ایشغالی‌نی دسته‌ک‌له‌یه‌ن فیرانسانین کسین‌لیک‌له مینسک گروپو ائش‌باش‌خان‌لیغی‌ندان چیخاریلماسی گره‌کدییی‌نی، بو یاپیلمازسا اؤزونون مینسک گروپوندان چیخاجاغی‌نی بیلدیرمه‌لی‌دیر. 

آزه‌ربایجان آچیق‌جا ائرمه‌نیستان و ائرمه‌نی ایشغالی‌نی دسته‌ک‌له‌یه‌ن فیرانسانی تحمل ائتمه‌یه مجبور دئییل‌دیر. فیرانسانین هله ده مینسک گروپوندا بولونماسی آزه‌ربایجان‌ین اؤزونو تحقیر ائتمه‌سی و آشاغی‌لاماسی دئمه‌ک‌دیر. 

ایشغال‌ا سون وئریلدیک‌ده‌ن سونراکی موذاکیره‌له‌ر اوچون ده، یئنی دؤرت‌لو فورماتین آزه‌ربایجان و ائرمه‌نیستان ایله بونلارین متفق‌له‌ری روسیا و تورکیه‌ده‌ن اولوشدورولماسی‌ندا ایصرار ائتمه‌لی‌دیر.

No comments:

Post a Comment