Monday, July 8, 2024

Pezeşkiyan’ın “Ben Azerbaycanlıyım” dediyi yalanını yayanlar, ona “Azerbaycan Türkü” kimliyini dayatanlar

Azerbaycan Respublikası’nda Pezeşkiyan’ın “Ben Azerbaycanlıyım” dediyi yalanını yayanlar, Türkiye’de ona “Azerbaycan Türkü” kimliyini dayatanlar vardır.

Oysa O kendini ve kimliyini açıkça ve her zaman sadece TÜRK diye tanımlamıştır. Zaten Pezeşkiyan adını Türk tarihinde milli şahsiyet olarak yazdıran nedenlerin başında, onun İran Şûrâ Meclisi’nde milletvekillerinin %40ini içine alan “TÜRK” Fraksiyonu’nu kurarak, kendi kimliyini “TÜRK” diye tanımlayarak, İran’daki bütün Batı Oğuzları “TÜRK” milli kimliyi temelinde birleştirip üçüncü siyasi güce dönüştürerek, ... Türk düşmanı Haçlı Avrupa / Paniranism / İstalinizm / Ermeni uydurması olan “Azerbaycanlı” milli kimliyine indirdiyi tarihi darbedir.

İran’da Azeri, Azerbaycanlı, Azeri Türkü, Azerbaycan Türkü vs. diye etnik gurup ve milletler yoktur. “Türk” Milleti vardır. Aynen Türkiye’de olduğu gibi, İran’da da “Türk” bütün Batı Oğuzların ortak, tek ve tarihi endonimi veya kendiniadlandırması - özadlandırmasıdır (“Türkmen” ise Doğu Oğuzların tarihi endonimi - kendiniadlandırmasıdır). 

İran’da da Batı Oğuzlar tek ve bölünmez bir millettir ve “Türk” olan tek bir milli adları vardır. Azeri, Azerbaycanlı, Azeri Türkü, Azerbaycan Türkü vs. Avrupa Haçlı devletleri, Paniranistler, Ermeniler, Parsi Zerdüştiler, Masonlar ve İstalin’in, İran’da yaşayan Türk milletini il ve vilayet isimlerine göre parçalayıp yok etmek için uydurdukları ırkçı, sömürgeci ve Türk karşıtı adlar ve kimliklerdir.

Bizim millet kendini tarih boyunca sadece “Türk” adlandırmış ve şimdi de “Türk” adlandırıyor. Bu gerçeği ve endonimi- özadlandırmayı herkes öyrenmeli, içine sindirmeli ve ona azami saygıyı göstermelidir. Hiç kimse bizim Türk olan milli ad ve kimliyimizi Azeri, Azerbaycanlı, Azeri Türkü, Azerbaycan Türkü vs.ye deyiştirme hevesine kapılmamalıdır.

Başkalarının, buna en başta Azerbaycan Respublikası ve Türkiye Cumhuriyeti dahildir, İran’da yaşayan tek ve vahid bir etnik-milli grup olan Türk halkını bölmeye çalışması ve dışarıdan ona Azeri, Azerbaycanlı, Azeri Türkü, Azerbaycan Türkü gibi uyduruk milli ad ve milli kimlikleri dayatması; insan haklarına aykırı, ırkçılık, koloniyalist milli kimlik mühendisliyi, ve Türk halkına açık saygısızlık, ihanet, hatta hıyanet, düşmanlık ve saldırıdır. 

No comments:

Post a Comment