Thursday, October 22, 2020

قادین فاکتورو ایماژ ساواش‌لاری‌ندا دا اؤنه‌م‌لی‌دیر.KADIN FAKTÖRÜ İMAJ SAVAŞLARINDA DA ÖNEMLİDİR

 

قادین فاکتورو ایماژ ساواش‌لاری‌ندا دا اؤنه‌م‌لی‌دیر.

مئهران باهارلی

 

ائرمه‌نیستان، پ‌ک‌ک و.س. دونیا و اؤزه‌ل‌لیک‌له باتی قامو اویوندا تورکییه، آزه‌ربایجان، ایران‌داکی تورک‌له‌ر و.س.‌نی گئری‌جی، اورتاچاغ دوشونجه‌لی-داورانیش‌لی، قادین دوشمانی و فاناتیک ایسلام‌چی؛ اؤزله‌ری‌نی ایسه بونلارا قارشی بؤلگه‌ده اویقارلیق، قادین‌لار و قادین حاق‌لاری‌نین تک ساوونوجوسو دییه گؤسته‌رمه‌یه چالیشیرلار.

بوندان دولایی دا آزه‌ربایجان رئسپوبلیکاسی قادین فاکتورونو اؤز پروپاقاندا - پیسیکولوژیک ساواشی‌ندا چکینمه‌ده‌ن قول‌لانمالی‌دیر. بو باغلام‌دا گئنه‌ل توپلوم، یؤنه‌تیم، ایقتیصادی و سیاسی یاشام‌دا قادین‌لارین دورومونو یاخشی‌لاشدیران سوره‌ک‌لی رئفورم‌لارین یاپیلماسی ایله بیرلیک‌ده، یابانجی‌لارا خطاب ائده‌ن، اونلارلا سیخی تماس‌دا بولونان بیر سیرا مقام‌لارین، سؤزجوله‌رین، بیرله‌شمیش میللت‌له‌ر تمثیل‌چی‌سی‌نین، آمئریکا و آوروپاداکی بؤیوک ائلچی‌له‌ری‌نین، ... قادین‌لاردان سئچیلمه‌سی اویقون و یئرینده اولار.

بو آرادا آزه‌ربایجان دیش‌ایش‌له‌ری باخان‌لیغی باسین سؤزجوسو سایین «لئیلا عبدوللایئوا»، سون درجه یئرینده بیر سئچیم اولوپ، باشاری‌لی بیر ایش گؤرمه‌ک‌ده‌دیر.

آیریجا آزه‌‌ربایجان رئسپوبلیکاسی ایله تورکییه دولتی هئچ بیر زمان دینمه‌یه‌جه‌ک تهلیکه‌لی بیر بؤلگه‌ده یئر آلدیق‌لاری و دوشمن دئولت‌له‌رله قوشاتیلدیق‌لاری‌ندان حرکت‌له، قادین‌لار اوچون ده ان آز بیر-ایکی آی‌لیق مجبوری عسکرلیک خدمتی و یا تمه‌ل سیویل ساوونما ائییتیم پروگرامی‌ باش‌لاتمالی‌دیرلار.

 

KADIN FAKTÖRÜ İMAJ SAVAŞLARINDA DA ÖNEMLİDİR

 

Méhran Baharlı

 

Ermenistan, PKK vs dünya ve özellikle Batı kamuoyunda Türkiye, Azerbaycan, İrandaki Türkler’ini gerici, Ortaçağ düşünceli-davranışlı, kadın düşmanı ve fanatik İslamcı, kendilerini ise bunlara karşı bölgede uygarlık, kadınlar ve kadın haklarının tek savunucusu diye göstermeye çalışıyorlar.

Bundan dolayı da Azerbaycan Respublikası kadın faktörünü kendi propaganda – psikolojik savaşında çekinmeden kullanmalıdır. Bu bağlamda genel toplum, yönetim, iktisadi ve siyasi yaşamda kadınların durumunu iyileştiren sürekli reformların yayılması ile birlikte, yabancılara hitap eden, onlarla sıkı temasta bulunan bir sıra makamların, sözcülerin, Birleşmiş Milletler temsilcisinin, ABD ve Avrupadaki büyükelçilerinin ... kadınlardan atanması uygun ve yerinde olur.

Bu arada Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Leyla Abdullayeva, son derece yerinde bir seçim olup, başarılı bir iş görmektedir.

Ayrıca Azerbaycan Respublikası ile Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman dinmeyecek tehlikeli bir bölgede yer aldıkları ve düşman devletlerle kuşatıldıklarından hareketle, kadınlar için de en az bir – iki aylık Zorunlu Askerlik Hizmeti veya Temel Sivil Savunma Eyitim Programı başlatmalıdırlar.



No comments:

Post a Comment